Skip links

Jacqueline Kasten

Ik ben Jacqueline Kasten en ik kreeg in augustus 2020 van de een op de andere dag tinnitus.

MIJN VERHAAL

Kort nadat ik op een ochtend wakker werd met een geluid in mijn oor dat ik niet herkende, kreeg ik te horen dat ik ermee ‘moest leren leven’. Dat maakte me angstig, wanhopig – ‘dit wil en kan ik niet’ – en ook boos en vastberaden – ‘het kan niet zo zijn dat tinnitus iets is waarvan we niet weten waar die vandaan komt en waaraan we niets kunnen doen’. Dat was de start van mijn zoektocht voordat ik uiteindelijk begreep hoe ik grip kon krijgen op de tinnitus.

In Duitsland heb ik infuustherapie gevolgd door een boosterkuur corticosteroïden te laten toedienen die beter bij een paard pasten dan bij een mens. Ik heb oneindig veel supplementen ingenomen in hoge doseringen zoals vitamines en oosterse kruiden. Ik sliep langere tijd in de logeerkamer omdat ik een geluidsgenerator had aangeschaft waar spookachtige geluiden uitkwamen waardoor ik beter sliep, maar mijn man niet. Ik heb mijn huisarts gesmeekt om slaaptabletten die ik niet kreeg. Ik ben naar paragnosten geweest die met hun handen kommetjes om mijn oren vormden en daarna de handen afsloegen en zeiden: “Nu is het weg,” waarna ik de deur uitliep met een nog hardere piep dan toen ik binnenkwam. Ik legde elke avond voor het slapen gaan een lepel op mijn achterhoofd en sloeg er met een andere lepel een deuntje op omdat ik op YouTube had gezien dat dit zou helpen. Ik heb twee keer botox in mijn kauwspieren laten spuiten zodat ik niet meer zou knarsetanden in de hoop dat dit de druk van mijn oren zou afhalen. Ik zou werkelijk naar de maan zijn gereisd als me dat van mijn tinnitus verlost zou hebben.

Het kostte me uiteindelijk 2,5 jaar om erachter te komen wat tinnitus in werkelijkheid is en voor mijzelf uit te vinden wat ik ertegen kon doen. Mijn zoektocht deel ik in dit boek in de vaste overtuiging dat die ook anderen kan helpen om van tinnitus af te komen. Ik geef geen vastomlijnde wetenschappelijke methodiek, maar wel een set ervaringen en handvatten waar ieder zijn of haar voordeel mee kan doen. Want echt, tinnitus is in werkelijkheid een onschuldig verschijnsel. En wat ik kon en kan, kunnen anderen ook: een leven leiden zonder tinnitus.

Jacqueline Kasten Leven Zonder Tinnitus

Mijn ervaringen in een boek

Ik heb lang gedacht dat ik niets meer met mijn tinnitus te maken wilde hebben als ik er eenmaal verlost van zou zijn. Ik merkte echter dat steeds meer mensen om me heen het kregen en wilde hen niet de manier onthouden waardoor ik er vanaf ben gekomen. Ik besloot de kennis en ervaring die ik heb opgedaan door te geven via het schrijven van dit boek en het organiseren van bijeenkomsten waarin ik anderen uitleg wat tinnitus precies is en wat je kunt doen om eraf te komen.

Leven Zonder Tinnitus - Uit de greep van het oerbrein

Nu met gratis handige zakkaartjes!

In contact komen met mij?

U kunt via het mailadres info@levenzondertinnitus.nl  in contact komen met mij. Vanwege mijn dagelijkse werkzaamheden lukt het mij helaas niet om in te gaan op uw eigen persoonlijke vragen over tinnitus. Hiervoor verwijs ik u graag naar de inhoud van het boek of adviseer u om een bijeenkomst bij te wonen. Ik zal hierdoor alleen reageren op vragen die ‘zakelijk’ van aard zijn zoals bijvoorbeeld problemen met een order.

This website uses cookies to improve your web experience.